Osman Aysu – Ölüm Oyunu


255
Osman Aysu – Ölüm Oyunu

Türkiye’nin en iyi PolisiyeGerilim romanlarının yazarı Osman Aysu için ayrı bir kategori açmam gerekebilir. Şuan yazardan ikinci bir kitap okudum ve çok ama çok beğendim. Tek seferde okuyup bitirdiğim sayılı romanlardan birisi oldu Ölüm Oyunu. Daha önce okuduğum diğer Osman Aysu romanını da çok ama çok beğenmiştim. Şuan keyfisanat.com‘da Osman Aysu kitapları hakkında ilk yazımı yazıyorum. Ve ilerleyen günlerde daha fazla Osman Aysu romanı okuyup hakkında yazacağıma eminim. Şimdi Osman Aysu Ölüm Oyunu kitap konusu‘na bakalım.

Osman Aysu Ölüm Oyunu Konusu

Gökhan Elmas başarılı ve zengin bir avukattır. Birgün zengin iş adamı Hayri Tanman, Avukat Gökhan Elmas‘tan yardım ister. Hayri Tanman ile görüşmeye giden avukat Gökhan, kendisini karmakarışık bir işin içinde bulur.

Hayri, kendisinden 20 yaş küçük Ayça adlı genç bir kız ile evlidir. Fakat kadın öyle güzel ki, gören her erkek Ayça’ya kesinlikle aşık oluyor. Ayçanın güzelliği hakkında kitapta şu şekilde bahsediliyor;

Ayça sanki tropikal bir kasırgaydı, bir tayfun, bir siklon. Önüne çıkan her erkeği kavrayıp sürükleyen, felakete götüren bir tabiat olayı idi. Karşılaşıldığı anda ondan kaçmalı, uzaklaşılmalıydı. Aksi halde, kurtulmak mümkün değildi…

sayfa 74

Yoksul bir ailede büyümüş olan Ayça, para için Hayri ile evlenmeyi kabul etmiş. Fakat daha sonra Hayri’yi aldatınca hayri sinsi bir pilan yapmış. Hayri’nin amacı, Ayça’yı kaza süsü verilmiş bir cinayet ile öldürmekti. Hayri, Ayça ile birlikte bir akşam eve giderken yalandan kaza yaparak arabayı boğazın karanlık sularına sürüyor. Ayça yüzme bilmediği için ölmesi gerekiyor. Fakat o sırada boğazda balık tutmakta olan balıkçı İdris (idris’te Ayça’ya aşık tabii) Ayça’yı boğulmaktan son anda kurtarıyor.

Aradan 20 yıl geçtikten sonra Ayça, Hayri’ye fotoğrafı ile birlikte bir mektup gönderiyor. Bu mektup üzerine Hayri, avukat Gökhan’dan bu konuyu araştırmasını istiyor. Ayça gerçekten yaşıyor mu? Bunca yıl aradan sonra neden Hayri’ye mektup gönderiyor? Ayça’nın amacı ne? Her erkeğin mutlaka aşık oluğu Ayça’ya karşı Gökhan ne yapacak? Karmaşaya hazırsanız kitaba başlayabilirsiniz.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

255
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir