Labirent Serisi (The Maze)


255

Bugünkü tavsiye film serimiz Labirent. Filmin ilk bölümü oldukça güzel. Aslında filmin ikincisi’de müthiş fakat, birinci bölüm’ün yeri ayrı. James Dashner‘in romanlarından esinlenerek sinemaya uyarlanmıştır. Şuan kitapların ilk ikisi sinemaya uyarlandı. Bunlar; Labirent: Ölümden Kaçış ve Labirent : Alev Deneyleri. Üçüncü film ise, merakla beklenmekte.

Labirent Konusu

Ana karakterimiz Thomas, Kayran adı verilen bir alana gönderilir. Tıpkı kendinden önce gönderilen gençler gibi… Bu gençler yerin altından Kayran adı verilen mekâna asansör ile gönderilir. Her ay yeni bir genç gönderilir ve gönderilen kişi ile birlikte bir ay yetecek kadar’da erzak gönderilir. Biz izleyiciler (yada kitabın okurları) bu gençleri buraya gönderenin kim olduğunu sürekli merak ederiz. Serinin birinci bölümünün sonuna dek gönderenin kim olduğunu bilemeyiz. 

Olaylar, Thomas’ın Kayran’a gönderilmesi ile başlar. Kayranın etrafı ise yüksek duvarlar ile çevrilidir. Bu duvarlar aslında karışık bir labirenttir. Kayran’da yaşayan gençler bir görev dağılımı yapıp yaşamaya çalışırlar. Her grup barınak, yemek yapmak gibi çeşitli görevleri yerine getirirken, koşucular adı verilen bir grup ise, her sabah labirentin kapısı açıldığı zaman labirente girerek bir çıkış yolu aramaktadırlar. Hızlı koşan kişilerden olan koşucular ekibi, üç yılı aşkın süredir labirent içinde yol aramakta ve labirentin haritasını çıkarmaktadır. Fakat üç yıl olmasına rağmen koşucular, çıkış yolunu bulamamışlardır. Akşam labirent’in kapısı kapanmadan önce Kayran’a dönemeyenler ise, labirentte yer alan “ıstırap verenler” adlı yaratıklar tarafından sokulmak suretiyle öldürülmektedirler.

Kayran’a yeni düşen Thomas ise, oldukça meraklı bir şekilde öne atılarak, labirent’den çıkış yolunu aramak ister. Ve ilerleyen günlerde bir ıstırap veren’in ölümüne sebep olarak, resmen bir savaş ilan eder. Bu cesaretli genç Kayran’daki dengeleri alt üst eder. Ve esas olaylar gelişmeye başlar…

Labirent Fragman


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

255
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir