Lost Dizisi 1. Sezon Değerlendirmesi Özeti

Sydney - Los Angeles seferine çıkan Oceanic havayollarına ait 815 sefer sayılı yolcu uçağı Pasifik açıklarında bir adaya düşünce olaylar gelişmeye başlıyor.


269
Uzun zamandır izlemek istediğim efsane dizilerden birisi olan Lost‘a nihayet başladım ve ilk sezonu bitirdim. Dizinin sezon bölümleri fazla olduğu için diziye başlamaya biraz çekiniyordum. Netflix’in maximum 12 – 16 bölüm olan sezonlarından sonra +20 bölümlük Lost sezonları biraz fazla gibi geldi. Fakat dizi o kadar sürükleyici ki diziyi ard arda beş bölüm izleyerek bitirdim. Her neyse, şimdi birinci sezonda neler olmuş ona bir bakalım…
 
Başlamadan ! LOST hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazıma bakınız.
 

Lost’un Kısa Özeti

Sydney – Los Angeles seferine çıkan Oceanic havayollarına ait 815 sefer sayılı yolcu uçağı Pasifik açıklarında bir adaya düşünce olaylar gelişmeye başlıyor. Uçak kazasından kurtulan bir grup insan ilk başlarda birilerinin gelip kendilerini kurtaracağını düşünsede zamanla bu konuda umutlarını yitiriyorlar.
 

Dizinin ilk sezonunda flashback tekniği ile karakterlerin geçmişlerine giderek nasıl bir hayat yaşadıklarını ve kim olduklarını öğreniyoruz. Karakterler hakkında bilgileri daha önce #şurada Lost tanıtım yazımda anlatmıştım. Şimdi kısaca, Lost birinci sezon konusu hakkında yazacağım.

Dizinin ilk sezonunda karakterler bir süre sahilde kalarak yardımın gelmesini bekliyorlar. Yakından geçecek olan bir gemi için işaret ateşi, yada geçecek olan bir uçak için S.O.S işareti yapmaya çalışıyorlar. Fakat John Luck gibi bazı karakterler adayı keşfetmeye çıkıyor. Uçağa tekerlekli sandalye ile binip kazadan sonra yürümeye başlayan John Locke, bu adanın kendileri için yeni bir hayat olduğunu iddia edip bunun kaderleri olduğu düşünüyor.

Lost
Lost

İlk başlarda uçaktan arta kalan malzemeler ile bir telsiz yapıp iletişim kurmayı çalışan Sayid, adada var olan “fransız kadın” lakaplı Rousseau ile tanışıyor. Yaklaşık 16 yıl kadar önce araştırma ekibi ile birlikte adaya gelen Rousseau geminin karaya oturması sonucu adada mahsur kaldığını iddia eder. Ekip ilk başlarda kadının deli olduğunu düşünsede ona inanmaktan başka çareleri olmadığı gerçeği ile yüzleşirler.

Lost
Lost

Fransız kadın’ın bahsettiği Kara kaya adı verilen gemi daha sonra ekibin işine yaramıştır. İleride bu gemide yer alan dinamitleri kullanarak yer altındaki sığınağa girmeyi başarıyorlar.

Lost
Lost

Sezonun sonlarına doğru, Michael, bir tekne yaparak adadan kurtukmak ve yardım getirmek ister. Bu zorlu yolculukta kendisine küçük oğlu Walk, Sawyer, Jin eşlik eder. Fakat bir süre sonra kimliği belirsiz kişiler tekneye saldırır ve Walt’ı kaçırırlar. Bu arada Sawyer yaralanır ve Jin suda kaybolur.

Loast Sayıları
Lost Sayıları

Yardım için yola çıkan cesur insanlar denizde bu sorunları yaşarken, Jack, Kate ve Lock yer altındaki sığınağın kapağını Kara kaya’dan aldıkları dinamitler ile açmayı başarırlar. Kapağın üzerindeki “4 8 15 16 23 42” dikkat çeker…


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

269
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir