Ölmek İçin 13 Sebep 3. Sezon Değerlendirme


275
13 Reasons Why izlemeyeli uzun zaman olmuştu. Diziyi özlediğim ve yeni sezonu sıkılmadan izlediğim de bir gerçek. Diziye devam etme sebebimi daha önce #şurada belirtmiştim.
Dizinin bu sezonunda Bryce Walker cinayeti ‘ne yakından bakıyoruz. 13 bölümden oluşan koskoca sezon boyunca Bryce Walker’ı kim öldürdü ? sorusuna cevap arayıp durduk. Önceki sezonları izleyenler bilirki, Bryce’ı öldürmek için herkesin bir sebebi var. Ama durum sandığınızdan da karışık.
Diziyi yakından takip edenler dizinin bu sezonunu çoktan -ilk iki günde- tek nefeste izleyip bitirdi. Ama ben bu yazımı diziye henüz başlamamış, yada izlemeye yeni başlamış olanlar için yazıyorum.
Şimdi sezona en başından göz atalım.
Amarowat Anysia
Lisenin yeni kızı Ani ile tanışın. Biz ona sezon boyunca Ani desekte onun adı tam olarak Amarowat Anysia. Liberty lisesi’ne yeni gelen Ani’nin annesi Bryce Walker’ın büyükbabasına bakıcılık yapıyor. Yani annesinin işi sebebi ile Ani, Walker ailesinin evinde kalıyor. Haliyle, Liberty lisesine sonrada gelmiş olmasına rağmen Bryce hakkında çok bilgi ediniyor. Ve sezon boyunca Bryce Walker cinayetine ışık tutuyor.
Sezon boyunca Clay, Jessica, Monty (Montgomery de la Cruz), Zach, Tony ve Alex gibi karakterlerin Bryce’ı öldürme ihtimalini Ani’nin polise verdiği ifadeden dinliyoruz. Yani sezonu kısaca bu şekilde özetleyebiliriz.
Tyler
Bryce Walker’ı kimin öldürdüğünü öğrenmeye çalışırken ilginç bir olay ile karşılaşıyoruz. Jessica ve Clay’in desteğini alan Tyler, Monty’i polise şikayet ediyor.
Monty – Tyler
Hatırlarsanız önceki sezonda Monty, Tyler’a süpürge sopası ile korkunç şeyler yapmıştı. Tyler bütün bunları polise anlatınca Monty tutuklanıyor. Ve kısa bir süre sonra hücresinde ölü olarak bulunuyor.

Şimdi asıl konumuza dönelim… Bryce Walker’ı kimin öldürdüğünü burada değil #şuradaki yazımda anlattım.

Dizinin bir sonraki sezonu final sezonu olacak. Ve 4. sezonda ekibin liseden mezun oluşuna tanık olacağız. Gelecek sezon hakkında kısa bilgi için #buraya bakınız.

Dizi hakkında detaylı bilgi ve önceki sezonlar için ise #şuraya bakabilirsiniz.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

275
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir