The 100 5. Sezon Değerlendirme


261
Harika bir sezon daha geride kaldı… The 100 dizisinin 5. sezonunu nihayet izledim. Neden “nihayet” dediğimi birazdan açıklayacağım. Fakat öncesinde The 100 dizisi hakkında hiçbir fikriniz yok ise The 100 tanıtım yazımı #şuradan okuyabilirsiniz. Ayrıca dizinin ilk 4 sezonunu değerlendirdiğim yazımıda #buradan okuyabilirsiniz…

BAŞLAMADAN !!! Sezon değerlendirmeme geçmeden önce Netflix’e biraz sitem etmek istiyorum. Ben dizinin ilk 4 sezonunu Netflix’de izledim. 4 sezon bittikten sonra ise 5. sezonun Netflix’e gelmesini bekledim. Dizinin yeni sezonunun gelmesini beklerken de Netflix’de onlarca dizi film izledim bitirdim. Fakat The 100’ın 5. sezonu bir türlü Netflix’e gelmedi ! Dizinin 6. sezonu onay almasına ragmen Netflix’de hareket yok ! Bende dizinin 5. sezonunu korsan olarak izlemek zorunda kaldım !
Evet, kısaca içimi döktükten sonra yavaş yavaş konuya gelebilirim. Şimdi The 100’ın 5. sezonunda neler yaşandı kısaca onlara değineceğim. Öncelikle söylemem gerekiyor ki; dizinin final sahnesi mükemmel ötesiydi. Yani 5. sezonun sezon finalinin son sahnesini anlatacak kelime bulamıyorum. Özellikle son sahnede “1. kitabın sonu” yazısını görünce tüylerim diken diken oldu ! 5. sezon boyunca izlediğim onca şey henüz ilk kitabı konu alıyormuş. Umarım dizi daha çok sezon yapar.
Neyse, artık The 100 5. sezon değerlendirme yazımı yazmaya başlayabilirim !
Hatırlarsanız bir önceki sezonda; Bellamy, Raven, Murphy ve diğerleri Ark’a giderken Octavia, Jaha, Kane, İndra ve diğer klanlara ait insanlar yer altındaki bir sığınakta beklemede kalmışlardır. Karakterlerimiz yerin altında ve Ark’ta iken Clarke ise yeryüzünde, tanıştığı Madi adlı küçük bir kız ile yaşamını sürdürür. 6 yılın sonunda ise Albay Diyoza ve tayfası gelir.
Albay Diyoza ve ekibi
Yıllardır dünyanın yaşanılabilir olması için bekleyen yeni bir grup olarak Albay Diyoza ve ekibi karşımıza çıkıyor. Yani bizim ekip Ark’ta beklerken uzayda yalnız değillermiş.
Evet. Durduk yere daha sezonun ilk bölümünde kocaman uzay gemisi ile küt diye geliyorlar sahneye ! Olayları hızlıca ele alacak olursam; Albay Diyoza ve ekibi yeryüzüne ayak bastıktan sonra; Bellamy ve ekibi yeryüzüne gelir, Octavia ve ekibi yeryüzüne çıkar ve Clarke ile bir araya gelirler. Böylelikle ekip tekrar bir araya gelir ve Albay Diyoza ve ekibine karşı savaşmaya başlar.

Octavia – Wonkru

Eskiden farklı farklı klanlara ait olan insanlar, artık Octavia’nın liderliğinde Wonkru adı altında toplanırlar. Evet, yani artık ekibimizi adı Wonkru.

Wonkru Ve Albay Diyoza Shallow Vadisi İçin Savaşır

Yeryüzünde yaşanılabilir tek yer olan Shallow vadisi için savaşan iki topluluk bana yeşil vadi’yi hatırlattı. Seferoğulları ve Tellioğulları’nın yeşil vadi için verdikleri mücadelenin bir tık üstünü The 100’ın 5. sezonunda görüyoruz. Böyle söyleyince The 100’ın 5. sezonu hakkında olumsuz şekilde önyargıya kapılabilirsiniz, fakat kapılmayın. Dizi aksiyonundan hiçbir şey kaybetmedi. Ayrıca uzaydan yeni bir düşman getirme fikri hiçte fena sayılmaz.

Bu arada Jaha Ölüyor
Jaha Ölüyor

Bir zamanlar Ark’ta başkan olan Jaha bu sezonda sessiz bir şekilde ölüp gitti, sanki hiç var olmamış gibi !

Sezonu kısaca ele alacak olursak vadi’de dünya’da kimseye yar olmadı ve tüm insanlar Albay Diyoza’nın uzay gemisi ile uzaya kaçmak zorunda kaldılar. Wonkru ile Albay Diyoza ve ekibi; insan ırkının devamı için bir araya geldiler.

Uzay gemisinde herkese yetecek kadar erzak olmadığı için ekip; kendilerini kriyojeni’de dondurarak uyumaya karar verdiler. Fakat ekip 10 yıl uyumak isterken 125 yıl uyudular. İlk uyanan Bellamy ve Clarke; Monty ve Haper’ın oğlu Jordan ile karşılaştılar.

Monty, ölmeden önce Bellamy ve Clarke için bir video kaydı bırakmıştır. Kayıtta; yeryüzünün tekrar yaşanılabilir olması için 10 yıl geçmesi gerektiğini düşündüğünü fakat dünyanın tekrar yaşanılabilir olmasını mümkün olmadığı söylemektedir. Bu nedenle ekibi 125 yıl dondurarak uyutan Monty, uzak gemisini yeni bir gezegene gitmek üzere programlamıştır.

Monty’nin bıraktığı video kaydın da Harper’ın öldüğünü öğrenirken, Monty’nin zaman içinde ne kadar yaşlandığını da görüyoruz…

Sezonun son sahnesinde ise Bellamy ve Clarke’ı yeni gezegene bakarken görüyoruz. Ve bu sahnede yazan; “Birinci kitabın sonu” yazını kolay kolay unutamam !

Dizinin 6. sezonunu merakla bekliyorum. Acaba ekibin ayak basacağı yeni gezegen nasıl bir yer olacak ? Dizinin ilk sezonunda olanlar tekrar edebilir, şimdiden söylemiş olayım.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

261
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir