The Walking Dead 7. Sezon Değerlendirme


268
The Walking Dead 7. Sezon
Beklenmedik ölümlerin yaşandığı bir sezonun sonuna geldim. Evet, The Walking Dead dizisinin 7. sezonunu #bitirdim. Bu sezonda gayet iyiydi. Beklenmedik çok şey çıktı. Negan diye bir bela çıktı ki hiç sormayın. Biz Vali’ye bela diyorduk oysa asıl bela Negan’mış. Vali yaşasaydı bu günleri görseydi neler olurdu acaba ? Neyse, lafı daha fazla uzatmadan 7. sezonda neler olmuştu onlara bir bakalım…
Hatırlarsanız bir önceki sezonda bizim ekip Hilltop ile bir anlaşma yaparak Negan ile savaşa girmişlerdi. Ekip, Negan’ı öldürdüklerini sandılar fakat ekibin saldırıp öldürdüğü insanlar yalnızca Negan’a ait bir karakoldu. Yani Negan’ın adamlarının neredeyse 10’da 1’ini öldürmüş olmuşlardı. Ve böylece başlarına büyük bir bela almışlardı…
Bir önceki sezonun orada bitmesinin ardından 7. sezonun ilk bölümünde ekip Negan tarafından büyük bir ders alıyorlar. Negan önce Abraham’ı ve sonrada Glenn’i öldürüyor. İşte o görüntüler;

Gerçektende Abraham’ın ne Glenn’in öldüğüne inanmadım ve inanmak istemedim. Fakat olan bu…
Bütün bunlar yaşanırken orada olmayan Morgan ve Carol Kırallık adlı yeni bir topluluk keşfediyorlar.
Krallık
İşte karşınızda Krallık… Ve krallığın başındaki adam; Kral Ezekiel.
Kral Ezekiel
Bir süre Morgan ile birlikte krallıkta kalan Carol daha sonra krallıktan ayrılarak yalnız yaşamaya karar verir.

Daryl Negan’ın Esiri oluyor !

Negan; Abraham ve Glenn’i öldürürken Daryl’den yediği bir yumruktan sonra Daryl’i esir olarak yanına alıyor… Negan’ın eline esir düşen Daryl, kapalı kaldığı karanlık odada sürekli Easy Street adlı #şu şarkıyı dinleyerek bir çeşit işkence görüyor… Sürekli aynı şarkıyı dinleyerek kafayı yemek üzere olan Daryl yinede Negan’a karşı çıkıyor ve kaçmayı başarıyor.
Abraham ve Glenn’i kaybeden ekip her hafta Negan’a silah ve yiyecek vermek şartı ile serbest kalıyorlar. İşin kötü tarafı; Negan yalnız bizim ekipten değil aynı zamanda Krallık’tan ve Hilltop’dan da haraç almaya devam ediyor. Haraç aldıkça güçlenen Negan herşeye hükmetmeye devam ediyor. Kurtarıcılar adı verilen Negan’ın adamları her hafta bu topluluklardan haraç almaya devam ediyor.
Bizim ekipte Negan’a haraç vermeye başlıyor. Ve bir süre sonra Rick ve ekibi Kral Ezekiel ve Hilltop ile görüşüp Negan’a karşı savaşmaya karar veriyorlar. Tabii ki ilk başta Hilltop ve Krallık bu fikri pek beğenmiyorlar fakat denemek zorunda kalıyorlar.
Ekip Negan’a karşı savaşırken Tara’nın keşfettiği kadınlardan oluşan bir topluluktan ve başka bir topluluktan da yardım almayı deniyorlar.
Negan
Sezonun son bölümünde Negan Alexandria’ya haraç almaya geldiğinde büyük bir direniş ile karşılaşıyor. Negan bu karşılaşmada da biraz adam kaybediyor fakat Negan canlı olarak kurtulmayı başarıyor.
7. sezon bu şekilde bitiyor fakat değinmem gereken bir kaç önemli ayrıntı var.  Rosita Eugene’in yaptığı mermi ile Negan’ı vurmaya çalışırken Negan’ın beyzbol sopası Lucille’i vuruyor. Bunun üzerine Eugene, Negan’ın yanına geçmek zorunda kalıyor… Negan’ın öldürmek isteyen Rosita ile birlikte Sasha, Negan’ın mekanına gidiyorlar ve Sasha Negan’ın esiri oluyor. Bu şekilde yaşamak istemeyen Sasha Eugene’in yardımı ile intihar ediyor.

The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #buraya tıklayınız.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

268
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir