Kalıp Tasarım Teknolojileri


258
Özellikle metal işlemede olmak üzere malzemenin ağır yüklere maruz kaldığı üretim yöntemi olan kalıp tasarım teknolojisi daha dayanıklı ve uzun ömürlü  ürünlerin üretilmesinde en temel faktör olmuştur.
Standard profil grubu, yapmış olduğu üretimlerde hammaddeden bitmiş ürüne kadar olan zamanda ihtiyaç duyulan kalıpların tamamını kendi fabrikalarında ve sistemlerinde tasarlayıp üretme gücüne sahiptir. Müşterilerden gelen tasarım değişikliği veya tasarım önerisi hızlı ve etkin bir çözüm üretebilmektedir. Fabrikanın kendi içinde bulunan yüksek bir iş gücüne sahip kalıp atölyesinin aralıksız olarak 7 gün 24 saat faaliyetini sürdürdüğü tasarım projeleri ile olası durumdaki sorunlara anında cevap vermesi ve üretimin daha seri olması yönünde de geniş çözümler üretebilmektedir.
Kendi içerisinde firma olarak güçlü ve kaliteli geniş bir kadroya sahip olan Standard Profil grubu, gerek duyulduğu anlarda kalıpların bazılarını dışarıda yapacak kadar yabancı iş ortakları ile durumunu garanti altına almıştır. Standard Profil iş ortaklarıyla çok hassas ve güvenilir bir şekilde kalıp projeleri takip etmektedir. Standard Profil Atölyesi’nde devam eden kalıp üretime geçmeden önce benzetim yöntemleri ile üretim ve denemeler esnasında karşılaşılabilecek sorunları önceden tespit etmeyi hedefleyerek daha hızlı ve kaliteli ürünler üretmeyi hedeflemiştir. Standard Profil kalıp Atölyesi’nde devam eden tasarım çalışmalarında teknolojinin imkanları ile bilgisayar destekli teknolojilerden yararlanarak malzemenin dayanım gücünü ve özelliklerini inceleyip bunları hafızasına kaydederek sürdürülebilir ürün kalitesini öngören projelerle firmanın kalitesini yüksek noktalara çıkarmıştır.

Kalıp Tasarımı Nasıl Yapılır

Kalıp tasarımı nasıl yapılır diye soracak olursak; kalıp tasarımına malzemenin çekme değerinin öğrenilmesi ile başlanmalıdır. Bu değerleri üretici firmanın kalitesi doğrultusunda uygun ölçüm ve tespitlerle belirlenmektedir. Çekme değeri malzemenin boyuna ve enine uzaması olarak bilinmektedir. Fabrikada bulunan plastik enjeksiyon aracının kapanma kuvveti ve vidanın alacağı plastik miktarı olmak üzere bölümlendirilmiştir. Bunlar hazırlanan kalıp projeleri kapsamında kalıbın kaç gözlü olacağını belirleyen unsurlardır. Ölçüler belirlenerek gözler dizilir ve oluşan kalıp şekline göre bir set görülür. Bu set boyutlarının plastik enjeksiyon aracına sığıp sığamayacağı kontrol edilir. Diğer önemli olan ise plastik enjeksiyon aracının kapanma kuvvetidir.

Standard Profil Grubu

Standard Profil grubu kendi yeniliklerini kendi içinde geliştirerek beklentilerinin üzerinde bir teknoloji öngörmektedir. Ar-Ge faaliyetlerini mevcut üretim ve projelerinin ötesine geçirmeyi hedeflemiştir. Bu gelişmelerle geleceğin genel otomotiv ticaretine odaklanmaktadırlar.
Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için teknoloji alanında gelişimini hızla devam ettiren Standard Profil tüm çalışan ve uzmanlarına bu doğrultuda eğitim vererek daha seri daha hızlı ve kaliteli ürün üretmeyi hedeflemiştir. Teknoloji alanındaki uzman kişiler her an daha gelişmiş kalıp tasarım teknolojisi ile ürün üretimini hedeflemişlerdir.

Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

258
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir