Black Summer – Tanıtım + Değerlendirme


270
Black Summer – Netflix

Bu yazımda Netflix’de yayınlanan bir zombi dizisi hakkında yazmak istiyorum… Hayatta kalma konulu ve kıyamet sonrası senaryolu dizileri – filmleri seviyorum. Bir çok insan zombi temalı dizi filmleri sevmese de, ben zombi konulu dizi ve filmleri seviyorum. Bir #TheWalkingDead fanı olarak bu diziye bir şans vermeye karar verdim. Ve izlediğime kesinlikle pişman olmadım.

Dizi hakkında bir tweet: #tweet

Dizi tek sezondan oluştuğu için tanıtım ve sezon değerlendirmesini tek yazıda yazmayı uygun buldum. Keşke dizi devam etse, fakat araştırmalarıma göre dizi tek sezonluk olarak düşünülmüş. Bu nedenle ikinci sezon gelmeyecek. Keşke gelse !

8 bölümden oluşan diziyi bölüm bölüm kısa notlar alarak anlatmaya çalıştım. Fakat konuyu kısaca tek cümlede toparlamam gerekirse; Salgının yayılmasından sonra hayatta kalmayı başaran Rose’un kızına ulaşma çabalarını izleyeceğiz diyebilirim.

Fakat bu dizide gördüğümüz zombiler #TWD aylakları gibi yürümüyor, koşuyorlar. İlginç bir detay bu. Şimdi ise Black Summer adlı dizinin 8 bölümünü tek tek ele alalım.

1. Bölüm: İnsan Seli

Rose ve ailesi güvenli bölge olan stadyuma gitmek ister. Askerler Rose’un kızının geçmesine izin verir fakat Rose’un kocası yaralı olduğu için geçişlerine izin verilmez. Kısa süre sonra Rose’un kocası Patrick dönüşür. Kocasını kaybeden Rose, kızını bulmaya çalışır.

2. Bölüm : Sürüş

William, Barbara ve Sun stadyuma gitmeye çalışır. Fakat bu yolculukta onlara zombiler ve haydutlar engel olur.

3. Bölüm: Yaz Okulu

Rose, Spears, Ryan ve Lance bir okula sığınırlar. Fakat okula sığınmış olan bir grup çocuk Ryan’ın ölümüne sebep olur.

4. Bölüm: Yalnız

Yalnız başına kalan Lance, bir zombiye karşı hayatta kalma mücadelesi verir.

5. Bölüm: Lokanta

Terk edilmiş lokanta’da William ve Sun; önceki bölümlerde karşılaştıkları bir kamyonette yer alan üç kişi ile mahsur kalırlar. Lokanta’dan çıkmak isteyen ekip Spears ve Rose ile karşılaşır.

6. Bölüm: Soygun

Hayatta kalmak için silah’a ihtiyaçları olduğunu anlayan ekip; silah bulmak için zorlu bir yolu seçerler.

7. Bölüm: Tünel

Önceki bölümlerde bir askeri öldürüp, öldürdüğü askerin üniforması’nı giyerek Spears adı ile dolaşan kişi, gerçek askerler ile karşılaşınca gerçekler ortaya çıkar. Rose, Spears olarak tanıdığı kişinin aslında; Julius James olduğunu öğrenir. Askerler Julius James’ın katil ve suçlu olduğunu söyleyerek onu cezalandırmak isterler. Fakat Rose, Julius’a inanmayı seçer.

8. Bölüm: Stadyum

Stadyuma ulaşmak için büyük mücade veren ekipte; yalnızca Rose, Sun ve Spears(Julius James) stadyuma ulaşmayı başarır. William son anda ölürken, Lance’in akibeti ise belirsizdir.

8 bölümün sonunda nihayet Rose, kızına kavuşur…

Black Summer izlemek için #buraya tıklayınız.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

270
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir