Bear Grylls Programları


253
Bear Grylls
Bear Grylls programlarını yıllardır izliyorum. Bear Grylls programları üzerine bu güne dek yazmamış olmam üzücü bir durum. Fakat şimdi genel olarak Bear Grylls ve programları üzerine fikirlerimi paylaşacağım.

Bear Grylls Sevdam Nereden Geliyor ?

Kendisi ile TRT Belgesel sayesinde tanıştım. “Bear Grylls ile İnsan Doğaya Karşı” adlı program ile tanıdım kendisini. Programı çok beğendim ve sürekli izlemeye devam ettim. Kendisi hakkında araştırma yaptığımda; isminin aslında Bear Grylls olmadığını, ayı anlamına gelen Bear kelimesinin ablası tarafından kendisine verilen bir lakap olduğunu öğrendim. Peki gerçek adı nedir diye soracak olursanız onun adı; Edward Michael Grylls. Bear Grylls hakkında öğrendiğim en heyecan verici bilgi ise; kendisinin paraşüt ile yaptığı bir serbest atlayışta paraşüt’ün yırtılması sonucu yere çakılması ile omurgasının üç farklı yerden kırılmış olmasıydı. Doktorlar Bear Grylls için bir daha  yürüyemez demişler fakat Bear fizik tedavi görmüş ve fizik tedavi sonucu yürümekle kalmayıp Everest dağına tırmanmış 😉

Bear Grylls Programlarının Tadı

Hayatta kalma konulu filmleri sevdiğim gibi, hayatta kalma konulu belgeselleri de seviyorum. Birgün dogada tek başınıza kalırsanız; yönünüzü nasıl bulursunuz, saati nasıl hesaplarsınız, balık yada diğer canlıları nasıl yakalayıp beslenirsiniz, nasıl barınak inşa edersiniz, modern araç gereçleri kullanmadan nasıl ateş yakarsınız gibi onlarca güzel sorunun cevabını uygulamalı olarak Bear Grylls programlarında alıyorsunuz.
Kendisinin sayısız programı var. “Bear Grylls İle Yabanda”, “Bear Grylls İle Acil Durum Senaryoları”, “Bear Grylls İle İnsan Doğaya Karşı”, “Bear Grylls – İnanılmaz Kurtuluş” şuan aklıma gelen programları.
Eğer bu güne dek Bear Grylls izlemediyseniz aşağıdaki bölümü izlemenizi tavsiye ederim 🙂

Ayrıca Bear Grylls programlarını izlemek için TRT Belgesel ve DMAX kanallarını yakından takip edebilirsiniz !

Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

253
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir