Rec


232
Bu yazıyı 02.03.2016 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.
Rec
Nadir olarak fırsat buldukça izlemiş olduğum dizileri saymazsam eğer, uzun zamandır film falan izlemiyordum blogcan. Bir süre önce içimden gelen film izleme isteği üzerine, Rec serisinin 4 bölümünüde izledim. Salgın bir hastalık sonucu insanları birer zombi gibi saldırgan hale getiren bir virüs, ülkede kırmızı alarm verilmesine yol açar. Virüsü taşıyan insanların karantina altına alınıp etkisiz hale getirilmesi gerekmektedir. Bu tür yaşam mücadelelerini konu alan filmleri her daim sevmişimdir. The Walking Dead dizisinde olduğu gibi izlemesi çok güzel oluyor. 4 bölümden oluşan bu film, her bölümde başka bir heyecan taşıyor.
Filmin Konusu;
Rec serisinini ilk bölümü, bir köpeğin küçük bir kızı ısırması ile başlıyor. Isırık sonucu bir süre sonra saldırgan hale gelen küçük kız yaşadıkları apartmanda yayılan salgının ilk halkasını oluştururken, diğer insanlar bütün bu olanlardan haberdar değillerdir. Bir apartman sakininin bir yere sıkışma ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri, artık saldırgan insanlarla dolu apartmanda mahsur durumda kalırlar. Filmdeki esas konu ise, bir televizyon muhabirinin hazırlamış olduğu belgeselde, bu bölümün itfaiye erlerine ayrılmış olmasıdır. Bir itfaiyecinin mesleği ile ilgili belgesel çekimi için gelen muhabir, bundan sonra olacakları kamerasından çekecektir. İçeride olup bitenleri muhabir kamerasından kayıt edilirken, dışarı tarafta bina çoktan mühürlenip karantina altına alınmıştır bile. Virüsün birçok kişiye yayılmış olması sonucu, binanın temizlenmesi için içeri bir grup özel harekat timi gönderilir. Binayı temizlemek hiçte kolay olmayacaktır. İçeri gönderilenlerin dahi bir daha dışarı çıkmasına izin verilmezken, virüs bir şekilde dışarı çoktan yayılmıştır…
Genel olarak güzel olan bu filmde, ilk iki bölüm çok iyi geçmekteydi. Fakat 3. bölüm birazcık farklı olmuş gibi geldi bana. Ama 4. bölümüde izledikten sonra, genel olarak güzel bir film olduğuna karar verdim. Bir zombi filmi olarak izlenebilir bir film.

Mutlaka izlenmesi gereken fragman : https://goo.gl/0GGMTt
Puanım: 3/5

Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

232
Mustafa Alnıak
Bilgisayar Programcısı / 2013'den beri mütemadiyen blogger / Yabancı dizi hastası / Film ve kitapsız yaşayamayan bir blogger.

2 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir